2020/2021

HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – regionálne kolo

Študentky našej školy nás 17. júna 2021 v priestoroch Krajského osvetového strediska v Nitre reprezentovali v súťaži Hviezdoslavov Kubín - regionálne kolo pre IV. – V. kategóriu.
Vyhodnotenie:
Tamara Borecká I.D - 3. miesto – IV. kategória - próza
Hana Hvozdíková I.D - 3. miesto – IV. kategória - poézia
Simona Horičková II.B - 3. miesto – IV. kategória - próza
Študentkám ďakujeme za reprezentáciu školy a gratulujeme!

hk borecka hk borecka hk borecka

Československá dejepisná súťaž gymnázií - krajské kolo

dejepisnasutazDňa 17. júna 2021 sa konalo krajské kolo Československej dejepisnej súťaže gymnázií. Tím našich študentov v zložení M. Horňák z III.C, R. Procházka z III.A a M. Bobrík zo IV.D zvíťazil a postupuje do finále v českom Chebe!
Blahoželáme!

Pohár federáciií v športovom aerobiku

aerobic01Študentky nášho gymnázia, ktoré sa venujú gymnastickému športu - športovému aerobiku, sa cez víkend zúčastnili pretekov Pohár federáciií v športovom aerobiku. Súťaže sa zúčastnilo 6 slovenských a 11 českých klubov.
Dievčatá vybojovali 4 medaily - 2 zlaté a 2 strieborné.
Kategória jednotlivkýň
2. miesto: Tajana Solárová (I.B)
Kategória trojíc
1. miesto: Tajana Solárová, Ela Farkašová (V.OG), (Hana Adámeková)
Kategória dance
1. miesto - Tajana Solárová, Ela Farkašová, Nina Ábelová (členky tímu)
Kategória pätíc
2. miesto - Tajana Solárová, Ela Farkašová (členky tímu)

Dievčatá svojim výkonom potvrdili, že patria medzi najlepšie na Slovensku a splnili jeden z kvalifikačných limitov na jesenné ME juniorov. Srdečne blahoželáme!

Baltie 2021 - medzinárodné finále

Dňa 11. júna 2021 sa konalo medzinárodné finále súťaže Baltie 2021.
Prebojovali sa do neho aj naši študenti a umiestnili sa nasledovne:
Lukáš Kubis z I.C - kategória D (10. - 13. ročník) - 6. miesto (v rámci SR vynikajúce 2. miesto)
Marek Lysičan z I.C
- kategória D (10. - 13. ročník) - 11. miesto (v rámci SR vynikajúce 4. miesto)
Timotej Michalík z I.OG
- kategória B (4. - 6. ročník) - 19. miesto (v rámci SR vynikajúce 2. miesto )
Srdečne blahoželáme!
kubis01f kubis02f lysican01f lysican02f michalik01f michalik02f

PYTAGORIÁDA – kategória P7 – CELOŠTÁTNE KOLO

pyt2021Dňa 3. júna 2021 sa uskutočnilo celoštátne kolo Pytagoriády v kategórii P7. Náš žiak Natan Lacsný z II.OG obsadil 8. miesto a stal sa úspešným riešiteľom.
Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy!

Ocenenie septimánov za účasť v súťaži Mladý Európan

mladyeuropan2021Naši šikovní študenti zo VII.OG Adriána Mačeková, Patrik Peťovský a Marijan Crnkovič pod vedením pána profesora Havetu boli ocenení organizátorom súťaže a vedením školy za účasť v súťaži Mladý Európan. Aj keď tím nemohol kvôli neočakávaným technickým problémom postúpiť ďalej, sme veľmi pyšní na ich výkon! Ďakujeme!

Fyzikálna olympiáda - krajské kolo

fo kk c2021Dňa 12. mája 2021 sa online formou uskutočnilo krajské kolo fyzikálnej olympiády v kategóriách B, C, D. Matej Bystrický zo VI.OG sa umiestnil na 2. mieste v kategórii C.
Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

Úspech v súťaži Green Deal

greendealDo 9. apríla 2021 prebiehala súťaž študentských prác na tému „Green Deal – Európska zelená dohoda“. Súťaž vyhlásili Agroinštitút Nitra spolu s informačným centrom Europe Direct Nitra pre študentov stredných škôl a gymnázií v Nitrianskom kraji, ale aj z iných krajov SR. Cieľom súťaže bolo podnietiť mladú generáciu k vyjadreniu názorov na Európsku zelenú dohodu, získať spätnú väzbu a informovať aj širokú verejnosť o cieľoch, opatreniach a prínosoch Európskej zelenej dohody pre súčasné aj budúce generácie. Naša študentka Viktória Šabová z 3.B triedy získala v tejto súťaži 2. miesto. Gratulujeme!

Pozrite si niekoľko fotografií vo fotogalérii

Chemická olympiáda - krajské kolo (kat. C, D)

cho2021Dňa 22. apríla 2021 sa uskutočnilo krajské kolo chemickej olympiády. V kategórii D nás reprezentovala Natália Dzurillová (IV.OG) a v konkurencii starších žiakov obsadila 19. miesto.
Dňa 13. mája 2021 sa uskutočnilo krajské kolo chemickej olympiády v kategórii C, v ktorom naša študentka Karin Pogranová z I.B obsadila krásne 4. miesto a úspešným riešiteľom bol aj Adam Dzurilla z V.OG na 9. mieste.
Našim úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov!

IT v praxi

heltsDňa 11. mája 2021 sa v rámci projektu IT Akadémia konala konferencia pre žiakov partnerských škôl s názvom IT v praxi. Zúčastnili sa jej aj naši šikovní študenti z I.C - Lukáš Kubis a Marek Lysičan, ktorí prezentovali svoj projekt - aplikáciu s názvom Helts. Pri tvorbe aplikácie bol veľkým prínosom aj Oliver Petrovič (tiež I.C). Prezentácie projektov sa uskutočnili počas videokonferencie, v ktorej naši študenti predstavili svoju aplikáciu v čase 1:17:48. Aplikáciu študenti plánujú ďalej zdokonaľovať a budúci rok sa s vylepšeniu verziou prihlásia do súťaže Junior internet.
Veľmi sa tešíme z účasti študentov na videokonferencii a ďakujeme za reprezentáciu školy!
Záznam z videokonferencie
Viac o konferencii IT v praxi